Lečenje pada imuniteta Instagram profila

01/12/2022

Autor: Alas Digital Studio

Klijent: Alpha Electronics

Trajanje saradnje: 13 meseci

Opis projekta: U trenutku kada smo krenuli strateški i operativno da vodimo instagram profil za Alpha electronics, brend je imao rapidan pad u broju pratilaca. Za samo nekoliko meseci, broj followera se skoro prepolovio, od 20.000 ostalo  je 13.000 pratilaca i sve je govorilo da će i oni ubrzo prestati da prate profil.

Angažovani smo da spasimo profil i uspeli smo!

Kako?

Prvo smo morali da promenimo strukturu pratilaca i očistimo profil od nelojalnih i neaktivnh followera koji su se nakupili zbog pokušaja da se brzo razvije Instagram profil.

Nakon velikog raspremanja neophodno je bilo da probudimo uspavane followere. Najbolji način za to je kreiranje instagramičnog sadržaja koji vodi ka interakcijama i uspeli smo!

Ono što je važno, pored izgradnje estetskog jedinstva profila, koje će ostaviti prvi utisak na posetioca, jeste da se ono uklapa u potrebe Instagram zajednice, što znači da je poželjno da pojedinačne objave budu „instagramične“.

Šta to znači?

Instagram zajednica vapi za autentičnim sadržajem koji ima neku priču, deluje realno, interesantan je, duhovit ili edukativan. Zato smo mi promenili sistem za kreiranje objava, koji pored stilskog jedinstva nudi i neku dodatnu vrednost!

Ne treba zanemariti ni Instagram stori! Korisnici vole da budu uključeni, da se pitaju za mišljenje i iskažu svoja interesovanja i tu interaktivan sadržaj putem Insta storija biva koristan. Kvizovi, pitanja i ankete mogu biti izuzetno koristan alat za anketiranje ciljne grupe, koji je ujedno pratiocima zanimljiv, a može biti ključan i za vidljivost i uspešnost samog Instagram profila.

Ovakav tip storija nam je uvek donosio veći reach samih storija, ali i postova na osnovu kojih je stori kreiran. 

Povećali smo interakciju pratilaca sa profilom u prvom mesecu čak za 900% !

Na ovaj način smo zaustavili odlazak ljudi sa profila, i svi su mogli da odahnu!

I da ne bude da smo rezultate imali samo u prvom mesecu saradnje, ispod možete videti analitiku iz našeg poslednjeg meseca rada na profilu.

Sledeći izazov bio je da dovedemo nove pratioce koji će postati korisnici Alpha Electronics uređaja.

Kako je ovo ongoing proces koji nema svoj kraj, već treba stalno da ide i gura razvoj jednog brenda, fokusiraćemo se na period dok smo mi vodili profil. Za 13 meseci uspeli smo da dobijemo novih 5.000 pratilaca, realnih osoba iz targetirane ciljne grupe.

Kako smo ovo uspeli?

Kreirali smo sadržaj na koji je naša ciljna grupa reagovala. To je sve.

Kada povećate interakciju pratilaca sa sadržajem koji plasirate za 900% znači da ste uspeli da im skrenete pažnju, a ako to činite dovoljno dugo to se mora pozitivno odraziti na povećanje prodaje.

Imate problema sa Instagramam?

Ne možete da utvrdite simptome?

Adresa:
Nićifora Ninkovića 74B,
11000 Beograd, Srbija

Telefon:
+381 601474770
Viber & Whatsapp available

E-mail:
office@alas.rs

Adresa: Radovana Simića Cige 11,
11000 Beograd, Srbija

Telefon: +381 677227702
Viber & Whatsapp available

E-mail: office@alas.rs